Диабет - Ниво На Кръвната Захар

Tuesday, February 22, 2011




Следенето на кръвната захар е много важна част от процеса на лечението на диабет, и често собствения мониторинг е ключът към успешната борба против диабета. Редовното измерване на кръвната захар, също наречена глюкоза, ви позволява да настроите вашата храна, медикаменти, или ниво на активност, така че можете да поддържате нивото на кръвната захар в рамките на здравословни граници.

Когато кръвната захар е прекалено висока, това състояние се нарича хипергликемия. Ако нивото на кръвната захар е твърде високо за прекалено дълг период от време, има голяма вероятност за сериозни краткосрочни и дългосрочни усложнения, които засягат цялосното здраве на организма. Ниска кръвна захар, наречен хипогликемия, може да доведе до неприятни симптоми и дори опасни усложнения.

Строгото контролиране на нивото на кръвната захар способства за предотвратяване, намаляване или дори подобряване на някои от дългосрочните усложнения свързани с диабета. Научно е доказано, че строгото контролиране значително подобрчва състоянието на 60 % от страдащите. А строгият контрол на кръвната захар зависи от честото измарване и наблюдение.

Измерване на кръвната захар няколко пъти всеки ден може да ви помогне да разберете нивото на кръвната захар и колебанията свързани с определени храни или алкохол, специфични дози лекарства, нивото на активност, болести и стресови фактори в дома или работното място. С тази информация, ще можете да разберете това, което работи най-добре за вас - храна, упражнения, лекарства или инсулин - нивото трябва да е възможно най-близо до нормалното. Ако не тествате нивото на кръвната захар или го проверявате рядко, никога няма да бъдете сигурни дали наистина контрола над диабета е сигурен и ефикасен.

Бръчки - Как Да Се Справим С Тях?


Ах тези бръчки!!! Те са символ на стареенето и са във фокуса на почти всички реклами за грижа за кожата които може да гледате по телевизионния екран. Появата на всички видове линии и бръчки по лицето може да започне в края на двадесетте години на жената до началото на тридесетте години. Това са годините когато всеки вижда първите признаци, че вече не е тийнейджър. При по-младите жени наличието на бръчки е обикновено свързано с преждевременната дегенерация на колаген и еластин от вредното въздействие на слънцето. Времето обаче не прощава на никой и затова е важно да знаете как най-добре да се справите с бръчките и какви методи може да приложите срещу тях.

Третирайте бръчки

Тъй като причините за поява на бръчки са много, решенията на този проблем са също толкова многостранени. На първо място, един от най-лесните подходи за намаляване на бръчките е да се запази кожата овлажнена достатъчно дълъг период. Сухата кожа способства за появата и увеличаването на бръчките, особено в деликатната зона около очите. На последно място, може да използвате продукти
включващи ретиноиди, които имат доказано действие за увеличаване на колагена, които от своя страна намалява бръчките. Задължително се консултирайте със специалист които ще ви помогне да намерите точната формула и терапия. Друга добра идея е да допълните вашия режим за грижа за кожата с повече продукти, богати на антиоксиданти като зелен чай и екстракт от грозде, които предпазват кожата от по-нататъшно увреждане.

Какво можете да очаквате от бръчките?

След като бръчките си намерят удобно място върху кожата, то е почти невъзможно да се премахнат изцяло с локално лечение. Но ако сте бдителни и избягвате вредното въздействие на слънцето и се придържаме към последователна рутинна грижа за кожата, можете да очаквате тези досадни спътници в живота да стават все по-незабележими.

Как да се справим с бръчките?

В почти всеки козметичен салон се предлагат процедури насочени към намаляване на външния вид на всички видове бръчки. Хората със съвсем малки бръчки могат да започнат по-скромно с леко почистване с киселина или серия от микро дермабразио. По-тежките случаи могат да се възползват от неограничен брой процедури известни с това, че стимулират производството на колаген, като лазери и по-дълбоки пилинги.

И запомнете, че все пак много пъти бръчките Ви правят по-красиви и очарователни.

Красотата през различните епохи

Wednesday, February 16, 2011

Красота - страшна сила, дори и само защото е винаги субективна и временна величина.: Както не всяка жена може да запази красотата си с напредване на възраста, така и не всяка епоха се подчинява на едни и същи стандарти за красота.


Древен
оегипетските красавици притежавали правилни черти на лицето, големи очи и дълга черна коса. Тяхната тяхната фигура е била хармонична и балансирана, с дълги и тънки врат и ръце.

В средновековието красотата и сексапила били приемани като нещо така да се нарече зло. Но от друга страна, на жените с бледа кожа се гледало като на болнави.

Ренесансът повдигна забраната която тегнела над женска красота. Най-добре се гледало на комбинацията от закръглен ханш съчетан със стройни ръце и крака.

През 18-ти век дошла модата на обилната пудра, светлия руж и черните вежди.

През Викторианската епоха се дало предимство на жените с тънка талия и леко слабички ръце и крака.

През 20 век идеалът за красота се е променя почти всяко десетилетие: през 20-те години се харасвали жени с малки глави, изразителни очи и къса коса. През 40-те бяха на мода елегантните дами, през 60-те е на мода била тънката талия и ярка очна линия. През 70-те най-ценна продължила да бъде тънката талия и прекрасната коса. През 80-те на гребена на вълната била ярката женственост и деловитост. През 90-те предпочитана била ярка индивидуалност и естественост.

5 съвета за предпазване от косопад и насърчаване на растежа на косата

Thursday, February 10, 2011


Ако редовно миете косата си или я третирате с различни продукти, то косата ви може потенциално да бъде увредена и дори възпрепятствана способността и да расте. Но с някои полезни съвети бихте могли да направите някои малки промени в грижата за косата. По този начин вие ще имате възможноста да избегнете косопада и даже неимоверно да увеличите растежа на косата. Не стоите безучастни, а помогнете на своята коса.


1. Ако използвате гелове ги измивайте веднага

Ако използвате за косата си гелове, восък, глина или други лепкави стилизиращи продукти, трябва да ги измие винаги преди да си легнете. Ако спите с глава здраво притиска към възглавницата, стилизиращи продукти могат лесно да проникнат в скалпа и да запушат порите. Стайлинг продуктите обикновено съдържат набор от химични вещества, които няма да направят новоразвиващите се косми на косата да здрави и еластични. Направете така, че винаги да си лягате с измита коса и така ще подпомогнете със сигурност растежа и блясъка на косата да бъдат на най-високо ниво.

2. Избягвайте шампоани които се продават в супермаркетите

Всички известни шампоани съдържат химикали, които никои не би искал да сложи на кожата си всеки божии ден, ако знаеше какво е това. Да погледнем в списъка на съставките на гърба на шампоана. Вие най-вероятно ще видите химично веществото "натриев сулфат", или някакъв вариант на това име. Дори и най-известните марки като Head&Shoulders, Pantene и много други реномирани произведители съдържат този химикал. Той както и много други химически агенти в шампоаните със сигурност ще увредят косата ви след ежедневна употреба.

3. Избягвайте плътно връзване на коса си назад

Връзването на косата плътно назад издърпва космите и постепенно корените на косата започват да израстват все по-близо до повърхността на скалпа. В крайна сметка те могат да растат толкова близо до повърхността, че космите ви трудно да се задържат на кожата и в крайна сметка да паднат. Космите в предната част на главата са най-уязвими и може да си имате много здравословни проблеми като хормонален косопад и др.

4. Избягвайте да сресвате косата си докато е мокра

Косата е по-уязвима и лесно уязвима когато е мокра. Най-добре е да подсушите косата си с кърпа и след това да я оставете да изсъхне естествено. Косата ви ще изсъхне по-бързо, ако не използвате четка. Ако използвате балсам не го втрийте в кожата на главата. Редовно трябва да се грижите за цъфтящите краища на вашите косми.

5. Стимулирай растежа на косата си като редовно я сресваш

Когато си миеш косата е добре да се използва твърда четка или гребен с достатъчно разстояние между гребените. Уверете се, че косата ви е напълно суха и енергично да си срешете косата като се стараете да масажирате и скалпа си, без да го наранявате естествено. Тази процедура ще увеличи кръвоснабдяването на скалпа и ще спомогне за доставянето на много необходими за растежа на косата вещества и витамини.

АКНЕ – Причини и домашни рецепти за акне


Акне са пъпки по кожата в резултат на нарушена функция на мастните жлези. Причините са хормонални, токсични и инфекциозни. Най-често се появява в периода на полово съзряване. Акнето е заболяване, което засяга фините пори на кожата. Основната причина за появяването му е генетична. То се дължи на мъжкия хормон тестостерон. Както мъжете, така и жените имат този хормон и той циркулира в тяхната кръв. При страдащите от акне хора този хормон оказва силно влияние върху кожата им. Разгледайте домашните рецепти за акне и намерете и прилижете най-подходящата терапия според вашите нужди.

Първа рецепта за акне:

Вземате и настъргвате един лимон, една щипка сода бикарбонат и половин паста за бръснене "каро". Хомогенизирате добре сместа и с нея мажете засегнатите места. След около десет дни излекуването е пълно и се радвате на гладка и хубава кожа.

Втора рецепта за акне:

Приготвяте 100 г ситно нарязани листа от смрадлика и ги заливате с 1 литър вряла вода. След 15 мин. прецеждате, за да премахнете смрадликата и с течността правите от 3 до 6 компреса дневно. След това пъпките се намазват със следната настойка: 10г цвят от невен, накиснати в 50 г зехтин. Оставяте тази смес да престои една седмица, прецеждате и мажете пъпките. Заедно с посочените по-горе процедури се пие запарка от 2 супени лъжици коприва залети с 400 мл вода, като се оставя да престои не по-малко от 2 часа. Четири пъти дневно изпивате цялото количество.

Трета рецепта за акне:

Това е спиртен екстракт от прополис. Същият се прилага както през устата, така и чрез мазане. Пъпките се мажат 3 пъти дневно е 3 пъти се пият 40 капки от спиртния екстракт в половин чаша топло прясно мляко. Само за две седмици гнойните пъпки изчезват и лицето започва да се избистря.

Четвърта рецепта за акне:

Върху филия хляб се слагат 2,3 лъжици кисело мляко. Целта е млякото да се вкисне и да се отцеди водата в него. Към вкиснатото вече мляко се добавя сокът на половин лимон, един белтък от прясно яйце и лъжичка глицерин. Всичко това се смачква и се смесва до пълното им хомогенизиране. С тази смес се мажат пъпчиците. Още след първото намазване се забелязва добър резултат.

Пета рецепта за акне:

В малка чаша с вода се капват 4-5 капки от норвежкото лекарство цитросепт ( извлек от семената на грейпфрут ). За около една седмица след почистване на пъпките не остава никаква следа от тях, като се премахват и черните точки и не остават отвратителните следи.

Шеста рецепта за акне:

Лечение чрез лазертерапия. Нея прилагат британски учени, като една доза от петминутно облъчване е изчистило лицето без да оставя белези.

Седма рецепта за акне:

Предлага всеки ден да се яде суров чесън. Той пречиства кръвта и премахва токсичните вещества. Консумиране на повече краставици, а сутрин пиене на хладен зелен чай с мед. Да се почиства кожата на лицето няколко пъти на ден с бананова кора и да се покрива лицето с влажни кърпи по 15-20 минути.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

БЯЛ ИМЕЛ - ЖЕНСКАТА БИЛКА

САУНАТА - ПОЛЕЗНА НО НЕ ЗА ВСЕКИ

10 ПРОДУКТА ПОЛЕЗНИ ЗА ЗРЕНИЕТО


Бира за красива кожа и коса

Monday, February 7, 2011


Бирата за повечето жени не е само спиртното питие, но и еликсир за красотата. Отдавна е известно и има много легенди за бирата като превъзходена козметика. Съвременните пивовари също не забравят и за свойствата на бира, така че тя може да лекува кожата, прави я мека и копринена. В много европейски страни са популярни SPA-процедури, които използват бира, варена по специални рецепти. Тези процедури правят кожата млада, еластична и защитена. У дома и ние можем да поглезим кожата си с тази полезен напитка.

• Лосион от бира перфектно
почиства кожата и нежно я изсушава.

• Бир
ената пяна и маски от бира могат лесно да се справят с бръчките. Най-ефективната маска - жълтък и бира.

• Изплакнете косата с бира, след измиване премахва пърхота, прави косата управляема и блестяща.

Към бирата се добавя 1 яйчен жълтък и пуснете косата си вътре за около 5 минути.

• Бирата е идеално средство за оформяне на косата.

• Ван
а с добавена бира нежно почиства кожата, регулира изпотяването, което е важно за горещите летни дни.

• Бирата съдържа женски хормони,
които подпомагат обмена на веществата (и по този начин може да намалите теглото си) - само за жените!

Бира
та е добър начин за запазване на младостта и красотата. Но имайте предвид, че всички по-горете съвети няма да дадат очаквания резултат, ако бирата е термично обработена. Това означава, че бирата е необходимо да е жива. Експерименти с пастьоризирана бира, с химични добавки, няма да даде резултати за красив външен вид.

10 продукта полезни за зрението

Sunday, February 6, 2011

Можете да поддържате здравето на очите си чрез подходяща диета. Както знаете, дълго излагане на слънце е вредно за очите ни. Също така, ако седите пред компютъра за дълго време, това също със сигурност ще доведе до болки в очите. Освен това пушенето и дима също влошават зрението. Всичко, което трябва, е сила на волята и здравословна храна.


Има изобилие от зеленчуци и плодове, които имат

положително влияние върху зрението. Ето списък на най-важните 10 неща, на продукти за очи ...

* Моркови: Витамин А е много добър за здравето на очите, тъй като съдържа бета-каротин антиоксидант, който помага да се поддържа един остър поглед. Моркови - правилният избор за попълването на витамин А в организма. С изключение на морковите, този витамин в достатъчни количества се съдържа и в зелето и марулята. Дефицитът на витамин А може да доведе до нощна слепота.

* Спанак: Спанакът предпазва очите от всякакви болести. В спанака се съдържа каротеноид, наречен лутеин. Той предпазва очите от катаракта.

* Плодове: Плодове като киви, портокали, боровинки са богати на витамин С. Както знаете, витамин С премахва от тялото свободните радикали, които могат да влошат зрението.

* Соеви храни: Соята съдържа незаменими мастни киселини, фитоестрогени, витамин Е и естествени противовъзпалителни вещества, които са полезни за очите. Соевите храни като соево мляко, соеви зърна, соево кисело мляко прекрасно подобряват зрението. Зехтин и зърнени храни също са добри за очите, поради наличието в тях на големи количества витамин Е.

* Чесън: Чесън - една прекрасна храна за възстановяване на ясен поглед. Той съдържа сяра, чийто положителните ефекти върху очите са добре известни. Лукът също е богат на сяра.

* Кайсии: В кайсията имам много витамин А, който предпазва очите от отрицателните свободните радикали. Те също съдържат каротеноиди, които подобряват зрението.

* Яйца: Ако сте фен на яйца, имате добри новини. Яйцата са много полезни за очите. В яйца, съдържащи сяра, лутеин, цистеин аминокиселини. Те също така защитават очите от катаракта.

* Сьомга и сардини: те имат много омега-3 мастни киселини, които имат положително влияние върху зрението. Рибата е основен източник на омега-3 мастни киселини.

* Броколи: Броколи не само подобрява зрението, но и защитават очите от катаракта. Броколите съдържат лутеин и са много полезни за добрата визия. В допълнение, лутеина защитава очите клетките от свободните радикали.

* Черният шоколад: Съдържа флавоноиди, които защитават кръвоносните съдове в окото. В резултат на това на роговицата става по-силен. Имайте предвид обаче, че този ефект дава само чист черен шоколад, без добавки.

Видове нектарен мед и лечебни свойства

Friday, February 4, 2011


Има много видове мед с различни лечебни свойства. Когато нектарът е събиран само от един вид растение то медът се нарича монофлорен, когато медът се събира от много видове растения, то медът спада към полифлорните. Вижте основните видове мед и обогатете своето познание за лечебната сила на този натурален продукт.

АКАЦИЕВ МЕД

Пресен, току-що центрофугиран и поставен в стъклен съд, той е прозрачен, водно-бистър, захаросва бавно и дребнозърнесто и добива млечнобял цвят. Има приятно сладък вкус и аромат. Препоръчва се при лекуване на стомашно-чревни, чернодробни, бъбречни заболявания. Има леко отхрачващо действие.

БОРОВ МЕД

Борът не отделя нектар, но дава обилно количество цветен прашец и мана, която се отделя от листата. Има воднисто-червеникав цвят, приятен вкус и аромат на смола. Кристализира дребнозърнесто. Притежава високи лечебни качества и хранителна стойност. Има силно подчертано антибактериално и противогъбно действие. Използва се при лечение на бронхити, ринити, синуити, фарингит, стомашно-чревни, бъбречни заболявания, гнойни рани и гинекологични заболявяния.

БАЛКАНСКИ МЕД

Той е полифлорен и се получава от нектара на цъфтящите треви и храсти растящи по високите планински хребети. Има жълт цвят и приятен аромат. На вкус е сладък, кристализира бързо, дребно-и среднозърнесто. Поради богатите му хранителни, профилактични и лечебни свойства е много търсен. Балканският мед има общоукрепващо действие, повишава защитните имунни механизми на организма, действа добре при заболявания на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт, при гнойни и травматични рани, гинекологични заболявяния.

МЕД ОТ ГЛУХАРЧЕ

Получава се от пчелни, разположени в близост до населени места. Пчелите приготвят от нектара му мед със златистожълтеникав цвят, силен аромат и приятно сладък вкус. Кристализира бързо и дребнозърнесто. Има противомикробни, антипротозойни и антимикотични свойства. Препоръчва се като ценно хранително, профилактично и лечебно средство. Намира приложение при чернодробни заболявания, гастрит, колити, запек.

МЕД ОТ ДЕТЕЛИНА

Пресният мед има бяло-червеникав оттенък, захаросва бавно. Има сладък вкус и приятен аромат. Намира приложение като общоукрепващо средство и добра диетична храна. Укрепва стомашно-чревния тракт, възбужда жлъчната секреция, улеснява храносмилането. Употребява се за лечение на чернодробни, сърдечни и стомашно-чревни заболявания.

ЛАВАНДУЛОВ МЕД

Оцветен е златисто и е със сладък вкус и приятен аромат на лавандулов цвят. Кристализира дребнозърнесто. Има противомикробно и антипротозойно действие. Препоръчва се при мигрена, сърдечни оплаквания и стомашно-чревни колики.

ЛИВАДЕН МЕД

Той е полифлорен и се получава от нектара на много видове ливадни цветя. Има от светложълт до тъмножълт цвят, приятен аромат на цветя, сладък вкус. Кристализира дребно и среднозърнесто. Намира приложение при лечение на стомашно-чревни, бъбречни, белодробни, гинекологични и сърдечносъдови заболявания.

ЛИПОВ МЕД

Получава се от дребнолистната, както и от едролистната и от сребристата липи. Този вид мед спада към най-доброкачествените и търсени сортове. Пресният мед има бистър, слабожлт оттенък, точи се на непрекъсната нишка, притежава приятен аромат на цъфнала липа и сладък вкус. Бързо кристализира на дребни зърна. Много е търсен поради изключителните му хранителни, профилактични и лечебни качества. Има добре изразено антимикотично свойство. Оказва експерториращо, бронхолитично, противовъзпалително, кардиотонично и слабително действие. Действа добре при гнойни рани и изгаряния, намира приложение и при лечението на гинекологични заболявания като флуор.

МАЩЕРКОВ МЕД

Висококачествен сорт, с ценни хранителни, профилактични и лечебни качества. Има светложълт цвят, приятен аромат и сладък вкус. Кристализира дребнозърнесто.Има добро успокоително действие при суха кашлица особено при коклюш. Оказва лечебен ефект при хроничен бронхит, бронхиална астма, фарингити, ларингити, а също при стомашен катар, спазми, колики и язвена болест на стомаха.
МЕНТОВ МЕД

Приготвя се от нектара на ментовия цвят. Има жълт цвят, сладък вкус, приятен аромат на мента и кристализира среднозърнесто. Употребява се като хранително, профилактично и лечебно средство. Действа успокоително на окончанията на сетивните нерви, възбужда секрецията на стомашно-чревния тракт и на черния дроб, повишава апетита. Действа кръвоспиращо, болкоуспокояващо и противовъзпалително. Намалява спазмите на стомашно-чревния тракт и подобрява храносмилането. Успокоява болките в областа на черния дроб, стимулира сърдечната дейност, премахва главоболието, подобрява съня. Добре действа при болести на дихателната система.
ПЛОДОВ МЕД

Събира се от нектара на цъфналите плодови насаждения. Докато е течен е прозрачен с жълточервен оттенък. След захаросване става светложълт. Има приятен аромат и сладък вкус. Кристализира дребнозърнесто. Винаги е полифлорен. Плодовият мед е богат на витамини, органични киселини, ензими, противомикробни вещества и фотохормони. Има хранително , профилактично и лечебно приложение. Особено благоприятно е въздействието му върху сърдечносъдовата, чернодробната и храносмилателната система.

ПОЛСКИ МЕД

Събира се от нектара на полските цветя, този вид мед се характеризира с разнообразен състав, хранителни, профилактични и лечебни качества. Цветът му варира от безцветен до оранжевожълт. Кристализира бързо, има приятен аромат и сладък вкус. Употребявя се при дихателни, храносмилателни, нервни и гинекологични заболявания. Има антисклеротично действие, много добре се отразява като профилактика и лечение на сърдечносъдовата система.

МЕД ОТ СЛЪНЧОГЛЕД

Има златистожълт цвят, сладък вкус, захаросва дребнозърнесто. Действа спазмологично на бронхиални спазми и колики в стомашно-чревния тракт. Има добри хранителни и профилактични качества.

СИНАПОВ МЕД

Докато е течен, има златистожълт цвят, след което захаросва дребнозърнесто и добива кремав цвят. Притежава противовъзпалително, бронхолитично, експекториращо и болкоуспокояващо действие. Прилага се при кашлица, стомашни и жлъчни болки, възпаление в устата, гърлото, зъбобол. Синаповият мед е с добри хранителни, профилактични и лечебни качества.

МАЛИНОВ МЕД

Макар и рядко срещащ се, той представлява интерес поради изключително приятния си аромат и сладък вкус. Има жълточервен цвят. Намира лечебно приложение при диарии, кръвохрачене, главоболие, стомашни и чревни болки. Малиновия мед се употребява срещу ухапвания от скорпиони и змии.

МЕД ОТ ТЪНКОЛИСТНА ВЪРБОВКА

Медът има жълт цвят, кристализира дребнозърнесто. Има приятен вкус и аромат. Притежава високи хранителни и лечебни качества. Намира приложение при лечение на дихателните пътища от възпалително естество и при гнойни рани.

ТЮТЮНЕВ МЕД

Получава се от нектара на тютюневата култура. Има тъмнокафяв цвят, възгорчив вкус, захаросва бавно-първоначално дребнозърнесто, а при продължително съхранение кристалите стават постепенно едрозърнести. Поради лошия му вкус хранителните и лечебните му свойства не са добре проучени. Притежава слабо противомикробно свойство.
Разгледаните тук сортове пчелен мед са само една малка част от стотиците видове мед, с изключително богати на разнообразни медоносни лечебни билки.