АКНЕ – Причини и домашни рецепти за акне

Thursday, February 10, 2011


Акне са пъпки по кожата в резултат на нарушена функция на мастните жлези. Причините са хормонални, токсични и инфекциозни. Най-често се появява в периода на полово съзряване. Акнето е заболяване, което засяга фините пори на кожата. Основната причина за появяването му е генетична. То се дължи на мъжкия хормон тестостерон. Както мъжете, така и жените имат този хормон и той циркулира в тяхната кръв. При страдащите от акне хора този хормон оказва силно влияние върху кожата им. Разгледайте домашните рецепти за акне и намерете и прилижете най-подходящата терапия според вашите нужди.

Първа рецепта за акне:

Вземате и настъргвате един лимон, една щипка сода бикарбонат и половин паста за бръснене "каро". Хомогенизирате добре сместа и с нея мажете засегнатите места. След около десет дни излекуването е пълно и се радвате на гладка и хубава кожа.

Втора рецепта за акне:

Приготвяте 100 г ситно нарязани листа от смрадлика и ги заливате с 1 литър вряла вода. След 15 мин. прецеждате, за да премахнете смрадликата и с течността правите от 3 до 6 компреса дневно. След това пъпките се намазват със следната настойка: 10г цвят от невен, накиснати в 50 г зехтин. Оставяте тази смес да престои една седмица, прецеждате и мажете пъпките. Заедно с посочените по-горе процедури се пие запарка от 2 супени лъжици коприва залети с 400 мл вода, като се оставя да престои не по-малко от 2 часа. Четири пъти дневно изпивате цялото количество.

Трета рецепта за акне:

Това е спиртен екстракт от прополис. Същият се прилага както през устата, така и чрез мазане. Пъпките се мажат 3 пъти дневно е 3 пъти се пият 40 капки от спиртния екстракт в половин чаша топло прясно мляко. Само за две седмици гнойните пъпки изчезват и лицето започва да се избистря.

Четвърта рецепта за акне:

Върху филия хляб се слагат 2,3 лъжици кисело мляко. Целта е млякото да се вкисне и да се отцеди водата в него. Към вкиснатото вече мляко се добавя сокът на половин лимон, един белтък от прясно яйце и лъжичка глицерин. Всичко това се смачква и се смесва до пълното им хомогенизиране. С тази смес се мажат пъпчиците. Още след първото намазване се забелязва добър резултат.

Пета рецепта за акне:

В малка чаша с вода се капват 4-5 капки от норвежкото лекарство цитросепт ( извлек от семената на грейпфрут ). За около една седмица след почистване на пъпките не остава никаква следа от тях, като се премахват и черните точки и не остават отвратителните следи.

Шеста рецепта за акне:

Лечение чрез лазертерапия. Нея прилагат британски учени, като една доза от петминутно облъчване е изчистило лицето без да оставя белези.

Седма рецепта за акне:

Предлага всеки ден да се яде суров чесън. Той пречиства кръвта и премахва токсичните вещества. Консумиране на повече краставици, а сутрин пиене на хладен зелен чай с мед. Да се почиства кожата на лицето няколко пъти на ден с бананова кора и да се покрива лицето с влажни кърпи по 15-20 минути.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

БЯЛ ИМЕЛ - ЖЕНСКАТА БИЛКА

САУНАТА - ПОЛЕЗНА НО НЕ ЗА ВСЕКИ

10 ПРОДУКТА ПОЛЕЗНИ ЗА ЗРЕНИЕТО


0 comments:

Post a Comment