Клей Или Глина За Красота На Лицето и Тялото

Thursday, October 13, 2011

Глината е един от продуктите които са добре познати в козметологията. Основните свойства на козметичната глина - почистване и изсушаване на кожата. Глината също подхранва кожата с хранителни вещества, овлажнява и тонизира, стяга кожата и структурата на мускулите.

При редовна употреба премахва пъпки и акне. Маските за тялото и лице с глина стимулират кръвообращението, облекчават напрежението в мускулите, леката болки в ставите и ревматизъм. Ниската цена и наличност са едни от предимствата на традиционните козметични продукти с глина.

Има доста различни видове глина. Те се различават по цвят, състав, плътност, пластичност и приложения в зависимост от съответната област. Цветът на глината е основния показател които ще ви ориентира най-добре. Цветът зависи от състава на глината и съдържанието на различни минерали като желязо, мед и др. На рафтовете в специализираните магазини можете да намерите бяла, червена, черна, жълта, зелена, сива и синя глина. Най-често използваните са синя, бяла и зелена глина.

Синята глина е най-полезна. Тя абсорбира течни и газообразни токсини, миризми и газове и убива болестотворните микроби. Съдържа почти всички минерални соли и микроелементи (сребро, магнезий, калций, манган, фосфор, цинк, алуминий, мед, кобалт и молибден). Синята глина нежно почиства кожата от мъртвите клетки и ускорява процеса на регенерация. Тя се използва в народната медицина като ефективен инструмент за борба с косопада. Също така, синята глина се използва като ефективен инструмент срещу акне.

Бяла глина или каолин - естествен материал, който е с високи лечебни свойства. Бялата глина подхранва кожата с кислород и също ефективно подобрява регенерацията на клетките. Каолина е особено полезен за жените с мазна кожа, тъй като активно унищожава бактериите, които предизвикват акне и белези от акне.

Зелената глина е отличено омекотява и почиства кожата, облекчава дразнене, има ползотворен ефект и за мазна и суха кожа. Зелената глина действа като лек пилинг, а структурата и я прави отлично средство за премахване на мазнини и замърсявания от кожата. Маска от зелена глина напълно елиминира блясъка на мазната кожа и има подхранващо и стягащо действие. Спомага за запазване на младостта и красотата на кожата за години напред.

Черната глина заема особено място сред другите козметични глини, като основно се използва като ефективен инструмент в борбата срещу целулита и затлъстяването. Обикновено се използва под формата на компреси и маски.

Червената глина подобрява цвета на кожата и укрепва кръвоносните съдове и капиляри. Червената глина рядко се предлагат в чист вид, основно в готови маски.

Жълтата глина премахва токсините и оксидантите от кожата което води до нейното подмладяване. Тя се използва при наличието на уморена кожа или бърз процес на стареене.

Сивата глина овлажнява и тонизира кожата. Използва се за суха и дехидратирана кожа.

За правилната направа на маска за лице и тяло с глина, трябва да следвате тези правила:

Първоначално трябва да се консултирате с дерматолог!

За да се подготви ефективна маска с глина трябва да се използват неметални съдове.

Не бива да се направи с гореща вода, тъй като тогава глината губи своите лечебни свойства.

Не оставяйте сместа в продължение на дълго време - тя ще загуби влагата си и бързо ще се втвърди и стане негодна за прилагане.

Нанесете маската върху мокра кожата, така че глината да не я нарани.

Не правете маска с глина, ако кожата е силно раздразнена.
И бъдете внимателни при закупуване на глина, пазете се от имитации!

Метод на приложение

Глина, поставена в неметална купа, залейте с топла ( не вряла) вода и се разбърква до кремообразна консистенция. Получената маса се нанася като маска за лице или тяло за 15-20 минути. Препоръчително е да се прилага 2-3 пъти седмично за перфектни и устойчиви резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:


ЗИМНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА


МАСКИ, БАНИ И ГИМНАСТИКА ЗА РЪЦЕ

БЕНКИТЕ, ПОКАЗАТЕЛ ЗА МЛАДОСТ




1 comments:

Anonymous said...

откъде може дa се поръчa чистa глинa?

Post a Comment