Подгответе Косата Си За Зимата – Основни Съвети

Tuesday, November 27, 2012

Подготовката на Вашата коса за зимните дни е задължително ако искате да запазите нейната красота и обем дори през неприятните студове и пронизващ вятър. Много жени не обичат зимата. Не само, защото много топли дрехи ни правят мудни и обемни, но също така и много ни липсва плажа и дългите разходки в лунните нощи. През зимата косата за която не се полагат грижи винаги става суха, изтощена и без никакъв виталитет. Ако искате да избегнете това, то тогава прочетете отличните съвети по-долу, които ще държат косата Ви в топ кондиция през идващите зимни празници.

Защо страда косата ни през зимата?

Резките промени в температурата имат отрицателно въздействие върху циркулацията на кръвта и следователно космените фоликули не получават адекватно снабдяване с кръв и кислород. Резултатът винаги е видим -  мазна в корените и суха в краищата косата, която безмилостно ни обърква и тревожи и която не се поддава на всякакви опити за красива прическа.

Какво да правите за да подготвите косата за зимата?

  • Уверете се като излизате винаги да носите шапка! Защитете косата си от студ и вятър. Да, след като носите шапка косата бързо става мазна и натрупва статично електричество. Но всяко излагане на косата на негативните външни фактори увеличава риска от косопад и други кожни и естетически проблеми.

  • Избирайте подходящо време да измиете и подхраните косата си. Ако ви предстои излизане то тогава гледайте да спазвате правилото да излезете поне 1 час след баня. Така косата няма да страда от резки температурни  амплитуди и така ще запазите нейния баланс и обем за по-дълго време. Внезапна промяна на температурата е даже по-опасна за красотата на косата даже от носенето на шапка, така че внимавайте много и планирайте деня си с грижа към косата Ви.  

  • Не мийте косата си с гореща вода. В противен случай това ще я направи твърде слаба и крехка. През зимата се препоръчва измиване на косата с топла вода, дори малко по-хладка, така че да не изсушава косата. По време на измиване може да  масажирате скалпа за да се увеличи циркулацията на кръвта.

  • Сменяйте често шампоана си! Идеално е ако използвате шампоан състоящ се от естествени, органични съставки на 99%.

Много пъти скъпите козметични средства ни карат да се чувстваме защитени от всички вредни влияния на околната среда върху косата и кожата. Така често забравяме основни правила от ежедневието, които трябва да спазваме ако искаме да приготвим косата си за тежките зимни условия. Надяваме се тази статия да Ви напомни за това и в съчетание с различни подхранващи и хидратиращи маски за коса вие да изглеждате неотразимо винаги и навсякъде.