Грижа за Крака – Народни Рецепти за Вани и Мазоли

Saturday, April 20, 2013



Народни рецепти за почистващи вани за крака и мазоли, отстраняване на мазоли, успокояващи и терапевтични вани за крака. Грижа за краката от която се нуждаете. 


Защо? Нашите крака винаги са тежко натоварени, тъй като те поемат цялата тежест на тялото.От състоянието на краката ни зависят не само добрата стойка, леката походка и стройната фигура, но и общото благосъстояние, здравето и продуктивността.

Използвайте долу изброените народни рецепти за грижа за крака и добрите резултати няма да закъснеят. Ще се научите бързо да приготвите и приложите в домашни условия доказани рецепти за отстраняване на мазоли, почистващи и тонизиращи вани за крака, които със сигурност ще укрепят Вашето здраве и красота. Направете краката си още по-привлекателни и здрави особено през летния сезон и повишете самочувствието си лесно и безпроблемно.

Народни рецепти за отстраняване на мазоли


Имайте предвид, че премахването на мазолите е трудно, то изисква постоянство и дълго време.

Премахване на мазоли с лук

а) вземете лук, почистете го и срежете половината като гледате да запазите цели листата, поставете го в чаша, налейте оцет.Сложете го за ден на топло място и след това извадете лука. Нанесете на мазола по едно листо два пъти на ден, сутрин и вечер,завържете с кърпа;
б) люспи от лук се накисват в оцет в продължение на 2 седмици. Нанесете на мазола слой люспи с дебелина 1-2 mm, превържете. Правете го през нощта. Повторете няколко пъти и мазолите, ще се махнат;

Отстраняване на мазоли с чесън

Превръзка с чесън за премахване на мазоли е винаги много ефикасно средство за грижа за крака. За да направите това, увийте чесъна във влажна кърпа със сол. След това се отнема и изхвърля долната част на главата, а върха поставяте на мазола,направете превръзка и я оставете за един ден. След един ден мазолът може да спадне , повторете лечението до пълно изчезване.

Отстраняване на болката от мазола

В топла вода се разтваря калиев перманганат, така че водата да стане розова, добавя се малко сол. Потопете краката за 15-20 минути. След това не ги избърсвайте.Болката преминава бързо и човек получава облекчение.

Сок от иглолистно дърво за лечение на мазол

Мазолът в продължение на 2-3 дни може да бъде отстранен, ако приложите сок от всяко иглолистно дърво, запечатан в кората. Промяна за един ден.Предварително мазолът трябва да се напари добре в гореща вода.

Бързо лечение на мазол с чесън и сок от смокини

Натрийте мазолът с чесън или сок от смокини. Гледайте да втриете добре едни от двата, или двата, продукта от рецептата поне 10 минути. След няколко процедури ще се почувствате по-добре със сигурност. Два пъти дневно в продължение на 3-4 дни по принцип са достатъчни за видими резултати, разбира за от големината на мазола които ви мъчи.

Премахване на мазол с алое или месо

Прикрепете вечерта на мазола плоско разрязан лист от цвете алое или сурово месо (по-слабо средство) и направете превръзка. През нощта мазола става мек и може лесно да се почисти с нож.

Вани за кракапочистващи, почистващо-тонизиращи, тонизиращи, успокояващи, укрепващи, терапевтични и затоплящи. Тези вани за крака по народни рецепти ще помогнат на всеки да изпита радостта и релакса от живота. Тяхното приготвяне не изисква някакви специални умения, така че всеки може да се възползва да облекчи и освежи краката си в домашни условия.


Почистващи вани за крака

1-2 чаени лъжички сода за хляб се разтварят в 1 литър гореща вода, добавете една супена лъжица сапунен крем, разбит на пяна.Краката се потапят в леген (по време на процедурата постоянно доливаме топла вода за поддържане на температурата) на пара, след това почистваме с кръгови движения с помощта на пемза грубата кожа.

Почистващо-тонизираща вана за крака

1 чаена лъжичка сол и 1 супена лъжица сода разтваряте в 2,5 литра топла вода. Дръжте краката си в разтвора в продължение на 15-20 минути, след ваната поставете крем за крака и направете масаж.

Тонизираща вана за крака

2 супени лъжици смес от билките:  коприва, жълт кантарион и лайка се заливат с  1 литър вряща вода. Продължителност  15-20 минути.

Успокояваща и укрепваща вана за крака

2 супени лъжици смес от лайка, ленено семе и хвой заливате с един литър вряща вода, ако е възможно добавете една супена лъжица морска сол на литър от отварата. Продължителност  15-20 минути.

Терапевтична вана за крака от невен

Цвят от невен (чаена лъжица), запарва се с един литър вряща вода. краката се потапят за 15-20 минути .Препоръчва се за премахване на износената кожа и драскотини.

Затопляща вана за крака

1 супена лъжица горчица на прах се разтваря в половин чаша топла вода и се залива с литър вряща вода. Продължителността на ваната е 30 минути. Краката през това време задължително трябва добре да се затоплят. След ваната се обуват топли чорапи.

Ваната за краката е добре да се направи вечерта, а може и през почивните дни, когато имате много свободно време. Тези процедури се съчетават добре с общата грижа за тялото.

Използвайте горните народни рецепти за вани и мазоли и повишете вашата грижа за крака. Всички използвани продукти са лесно достъпни и няма да струват колкото скъпите козметични продукти и терапии. Успех и постоянство…

Как бързо да изсветлеят пигментни петна?

Friday, April 19, 2013



Премахването на пигментни петна по кожата в резултат на излагане на слънце не е сложна и непосилна задача. За намаляване на пигментните петна съществуват доста ефективни методи и знанието как да ги прилагате на практика ще доведе по добри резултати със сигурност. Много хора имат усещане за дискомфорт и неудовлетворение от външния си вид, ако по кожата им се появят кафеникави петна, които обикновено са в резултат от интензивното въздействие на  ултравиолетовите лъчи. При появата на много пигментни петна, или както ги знаем лунички, възниква безпокойство, тревога и въпроса. Как да се оттърва от тях и да си възвърна здравата и чиста кожа?

Преди всичко трябва да се определи причината за появата на това неприятно явление.Най-често пигментни петна се появяват на лицето, шията и ръцете. Най-важните причини за появата на лунички са свързани с промените в организма с напредване на възрастта  и на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, на което е изложена кожата ни под пряката слънчева светлина. Следователно кафявите петна по кожата често се асоциират със слънчеви петна. Негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата засилва процеса на стареене и присъствието на така наречените лунички по кожата не трябва да бъде никога пренебрегвано.

За да се намали риска от развитие на пигментни петна, преждевременно образуване на бръчки и други признаци на негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата, избягвайте продължителното излагане на жарко слънце. Да се използва крем за лице с фактор за максимална защита е винаги задължително. Кремове за лице трябва да имат мека и деликатна структура, която лесно се абсорбира, а не да запушва порите на кожата. В състава на някои кремове се включват специални компоненти, които предотвратяват появата на бръчки  и допринасят за изсветляването на пигментните петна. Такива кремове и лосиони може да закупите в аптека, козметичен магазин или интернет магазин.


Може да се изсветлят пигментните петна чрез употребата на естествени продукти и средства, които винаги са под ръка. Например лимонената киселина в лимона има отлични избелващи свойства. Домашните природни средства не разполагат с този бързо действащ ефект  колкото кремовете ,но позволяват да се избавим от пигментните  петна, без използването на синтетични вещества и химикали.

За дълбоко почистване и отстраняване на горния рогов слой на кожата, използвайте ексфолианти и пилинг за лице. Те обновяват кожата и  допринасят за ускоряването на процеса за премахване или изсветляване на пигментните петна и луничките.
Обилното намазване на проблемните области по кожата с кремове или серуми против стареене, които помагат да се ускори регенерацията на клетките също много ще допринесе за премахване и изсветляване на пигментните петна. Използвайте нощни овлажняващи лосиони и кремове за да поддържате кожата овлажнена и подхранена и през нощта.

Как да се изсветлeят луничките  и пигментните петна без да се харчат пари за скъпи средства?

Искате да се избавите от луничките с помощта на максимално натурални  и евтини средства? Възползвайте се от полезните съвети:

- Почистете основно лицето. На кожата не трябва да има и най-малка мръсотия и остатък от козметики. Нищо не трябва да пречи на проникването на лечебните съставки които ще използвате в порите на кожата.

- Колкото и парадоксално да звучи портокаловия сок, въпреки наситения си цвят , помага за изсветляването на луничките и пигментните петна. Изстискайте сока на един цял портокал, попийте с върха на памучен тампон, колкото повече сок се абсорбира толкова по-добре. Мажете засегнатата област от кожата два пъти на ден. Бъдете търпеливи, не веднага, но след известно време ще забележите, че това натурално средство за избелване на лунички работи перфектно.



-  Още един известен "препарат" – това е  лимона. С лимона действаме, както и с портокала. Нанесете сок на луничките и пигментните петна. Сменяйте лимон и портокалов сок.

Бъдете последователни и не се отказвайте. Вашето търпение ще бъде възнаградено, най-важното е постоянството и редовната употреба на препоръчаните средстваи така ще намерите отговора на въпросе „Как бързо да изсветлеят пигментни петна?”.

9 Маски за Коса с Безцветна Къна

Friday, April 5, 2013



Укрепването и лечението на косата с безцветна къна дава винаги най-добри резултати.  Маска за коса с къна при редовна употреба укрепва косата, премахва пърхота и косопада, подхранва и заздравява. За по добри резултати към къната може да се добавят лайка, градински чай, невен, репей в зависимост от целта на лечението.

Билките се смилат в кафемелачка. Можете да експериментирате с маски, като добавите също етерични и растителни масла, витамини А, Е, нарязани билки и треви,димексид, глина и др. Димексид е лекарство, което прави клетъчната мембрана проницаема и маската с нейните полезни компоненти достигат целта по-бързо.
 
9 маски за коса с безцветна къна


1. Най-обикновена маска за коса - 100 грама къна + 300 мл вряща вода. Нанесете тази обикновена маска върху косата си от 30 минути до 1 час - под шапка. Това е така наречена топла маска, както всички следващи маски.

2. Маска с къна за косопад: 1 с.л кокосово масло или зехтин, 2 с.л. рициново масло, 1 с.л.безцветна къна, 5 капки от някое етерично масло за укрепване, 2 с.л зелена глина, 2 с.л.  билкова отвара или вряща вода. Разбъркайте хубаво всички съставки и нанесете на косата. Оставете за 1 час тази ефективна маска за коса с къна за косопад да действа, след това измийте с шампоан .

3. Маска за блясък и обем на косата: запарете къната и добавете 1 супена лъжица бадемово масло, 1 чаена лъжичка димексид , стойте час с маската, измийте с шампоан. Маската може да се направи и без добавяне на димексид .

4. Укрепваща маска за коса с къна: 150 грама безцветна къна , 2 жълтъка , 2 с.л масло от репей, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. ябълков оцет и 2 ч.л. мед. Запарваме в отвара с карамфилени листа или просто вряща вода. Карамфил се добавят за червен цвят. Тази маска с къна обхваща всички аспекти на грижата и лечението на косата: укрепва, подхранва, хидратира, придава блясък и обем. Така също е много подходяща против пърхот. Изплакнете с шампоан след 1-1,5 часа.

5. Маска за коса с къна и кисело мляко: 2 с.л. безцветна къна се заливат с 100 мл топло кисело мляко, оставете за 15 минути. Поставете маската върху корените на косата а след това я разнесете навсякъде. Оставете маската за 40 минути, измийте с шампоан. Резултат: укрепване, сила и блясък, които и най-модерните козметични продукти трудно ще ви дадат.

6. Маска за коса с къна за повече гъстота: 1 пакет къна, 2 с. л. лимонов сок, 2 жълтъка и нискомаслена извара. Гъстата маска нанесете върху косата за 40 минути. След това измийте с шампоан. Гъстотата на косата, блясък и укрепването са ви осигурени.


7. Маска за  хидратиране и възстановяване на суха и изтощена коса: заливате с вряща вода 2 супени лъжици безцветна къна, престоява 15 минути, след което добавете авокадо и 1 супена лъжица рициново масло. Измийте с шампоан след 1-1,5 часа.

8. За укрепване на мазната коса: запарвате пакет къна, добавете 2 супени лъжици  лимонов сок, 2 супени лъжици синя глина и 1 супена лъжица репейно или рициново масло. Оставете маската да действа от 40-60 минути. Измийте с шампоан.

9. Маска-шампоан за коса: Разбъркват се две части безцветна къна и 1 част коприва в зависимост от вашата нужда. На 2 супени лъжици от тази смес се добавят 2 супени лъжици  горчица на прах и заливате с топла вода. Маската се нанася на влажна коса за 7 минути като масажирате главата. Изплакнете без шампоан ,а с подкиселена с оцет вода. Тази маска-шампоан  с къна придава на косата обем и блясък.

Всички маски за коса с къна са много ефективни и тяхната редовна употреба ще подхрани, хидратира и придаде блясък и обем на косата със сигурност. Тяхното приготвяне е изключително лесно и всички продукти могат да бъдат намерени на достъпна цена. Възползвайте се от маски за коса с безцветна къна и върнете виталитета на вашата коса бързо и сигурно.