Как бързо да изсветлеят пигментни петна?

Friday, April 19, 2013



Премахването на пигментни петна по кожата в резултат на излагане на слънце не е сложна и непосилна задача. За намаляване на пигментните петна съществуват доста ефективни методи и знанието как да ги прилагате на практика ще доведе по добри резултати със сигурност. Много хора имат усещане за дискомфорт и неудовлетворение от външния си вид, ако по кожата им се появят кафеникави петна, които обикновено са в резултат от интензивното въздействие на  ултравиолетовите лъчи. При появата на много пигментни петна, или както ги знаем лунички, възниква безпокойство, тревога и въпроса. Как да се оттърва от тях и да си възвърна здравата и чиста кожа?

Преди всичко трябва да се определи причината за появата на това неприятно явление.Най-често пигментни петна се появяват на лицето, шията и ръцете. Най-важните причини за появата на лунички са свързани с промените в организма с напредване на възрастта  и на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, на което е изложена кожата ни под пряката слънчева светлина. Следователно кафявите петна по кожата често се асоциират със слънчеви петна. Негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата засилва процеса на стареене и присъствието на така наречените лунички по кожата не трябва да бъде никога пренебрегвано.

За да се намали риска от развитие на пигментни петна, преждевременно образуване на бръчки и други признаци на негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата, избягвайте продължителното излагане на жарко слънце. Да се използва крем за лице с фактор за максимална защита е винаги задължително. Кремове за лице трябва да имат мека и деликатна структура, която лесно се абсорбира, а не да запушва порите на кожата. В състава на някои кремове се включват специални компоненти, които предотвратяват появата на бръчки  и допринасят за изсветляването на пигментните петна. Такива кремове и лосиони може да закупите в аптека, козметичен магазин или интернет магазин.


Може да се изсветлят пигментните петна чрез употребата на естествени продукти и средства, които винаги са под ръка. Например лимонената киселина в лимона има отлични избелващи свойства. Домашните природни средства не разполагат с този бързо действащ ефект  колкото кремовете ,но позволяват да се избавим от пигментните  петна, без използването на синтетични вещества и химикали.

За дълбоко почистване и отстраняване на горния рогов слой на кожата, използвайте ексфолианти и пилинг за лице. Те обновяват кожата и  допринасят за ускоряването на процеса за премахване или изсветляване на пигментните петна и луничките.
Обилното намазване на проблемните области по кожата с кремове или серуми против стареене, които помагат да се ускори регенерацията на клетките също много ще допринесе за премахване и изсветляване на пигментните петна. Използвайте нощни овлажняващи лосиони и кремове за да поддържате кожата овлажнена и подхранена и през нощта.

Как да се изсветлeят луничките  и пигментните петна без да се харчат пари за скъпи средства?

Искате да се избавите от луничките с помощта на максимално натурални  и евтини средства? Възползвайте се от полезните съвети:

- Почистете основно лицето. На кожата не трябва да има и най-малка мръсотия и остатък от козметики. Нищо не трябва да пречи на проникването на лечебните съставки които ще използвате в порите на кожата.

- Колкото и парадоксално да звучи портокаловия сок, въпреки наситения си цвят , помага за изсветляването на луничките и пигментните петна. Изстискайте сока на един цял портокал, попийте с върха на памучен тампон, колкото повече сок се абсорбира толкова по-добре. Мажете засегнатата област от кожата два пъти на ден. Бъдете търпеливи, не веднага, но след известно време ще забележите, че това натурално средство за избелване на лунички работи перфектно.



-  Още един известен "препарат" – това е  лимона. С лимона действаме, както и с портокала. Нанесете сок на луничките и пигментните петна. Сменяйте лимон и портокалов сок.

Бъдете последователни и не се отказвайте. Вашето търпение ще бъде възнаградено, най-важното е постоянството и редовната употреба на препоръчаните средстваи така ще намерите отговора на въпросе „Как бързо да изсветлеят пигментни петна?”.

0 comments:

Post a Comment