Грижа за Крака – Народни Рецепти за Вани и Мазоли

Saturday, April 20, 2013



Народни рецепти за почистващи вани за крака и мазоли, отстраняване на мазоли, успокояващи и терапевтични вани за крака. Грижа за краката от която се нуждаете. 


Защо? Нашите крака винаги са тежко натоварени, тъй като те поемат цялата тежест на тялото.От състоянието на краката ни зависят не само добрата стойка, леката походка и стройната фигура, но и общото благосъстояние, здравето и продуктивността.

Използвайте долу изброените народни рецепти за грижа за крака и добрите резултати няма да закъснеят. Ще се научите бързо да приготвите и приложите в домашни условия доказани рецепти за отстраняване на мазоли, почистващи и тонизиращи вани за крака, които със сигурност ще укрепят Вашето здраве и красота. Направете краката си още по-привлекателни и здрави особено през летния сезон и повишете самочувствието си лесно и безпроблемно.

Народни рецепти за отстраняване на мазоли


Имайте предвид, че премахването на мазолите е трудно, то изисква постоянство и дълго време.

Премахване на мазоли с лук

а) вземете лук, почистете го и срежете половината като гледате да запазите цели листата, поставете го в чаша, налейте оцет.Сложете го за ден на топло място и след това извадете лука. Нанесете на мазола по едно листо два пъти на ден, сутрин и вечер,завържете с кърпа;
б) люспи от лук се накисват в оцет в продължение на 2 седмици. Нанесете на мазола слой люспи с дебелина 1-2 mm, превържете. Правете го през нощта. Повторете няколко пъти и мазолите, ще се махнат;

Отстраняване на мазоли с чесън

Превръзка с чесън за премахване на мазоли е винаги много ефикасно средство за грижа за крака. За да направите това, увийте чесъна във влажна кърпа със сол. След това се отнема и изхвърля долната част на главата, а върха поставяте на мазола,направете превръзка и я оставете за един ден. След един ден мазолът може да спадне , повторете лечението до пълно изчезване.

Отстраняване на болката от мазола

В топла вода се разтваря калиев перманганат, така че водата да стане розова, добавя се малко сол. Потопете краката за 15-20 минути. След това не ги избърсвайте.Болката преминава бързо и човек получава облекчение.

Сок от иглолистно дърво за лечение на мазол

Мазолът в продължение на 2-3 дни може да бъде отстранен, ако приложите сок от всяко иглолистно дърво, запечатан в кората. Промяна за един ден.Предварително мазолът трябва да се напари добре в гореща вода.

Бързо лечение на мазол с чесън и сок от смокини

Натрийте мазолът с чесън или сок от смокини. Гледайте да втриете добре едни от двата, или двата, продукта от рецептата поне 10 минути. След няколко процедури ще се почувствате по-добре със сигурност. Два пъти дневно в продължение на 3-4 дни по принцип са достатъчни за видими резултати, разбира за от големината на мазола които ви мъчи.

Премахване на мазол с алое или месо

Прикрепете вечерта на мазола плоско разрязан лист от цвете алое или сурово месо (по-слабо средство) и направете превръзка. През нощта мазола става мек и може лесно да се почисти с нож.

Вани за кракапочистващи, почистващо-тонизиращи, тонизиращи, успокояващи, укрепващи, терапевтични и затоплящи. Тези вани за крака по народни рецепти ще помогнат на всеки да изпита радостта и релакса от живота. Тяхното приготвяне не изисква някакви специални умения, така че всеки може да се възползва да облекчи и освежи краката си в домашни условия.


Почистващи вани за крака

1-2 чаени лъжички сода за хляб се разтварят в 1 литър гореща вода, добавете една супена лъжица сапунен крем, разбит на пяна.Краката се потапят в леген (по време на процедурата постоянно доливаме топла вода за поддържане на температурата) на пара, след това почистваме с кръгови движения с помощта на пемза грубата кожа.

Почистващо-тонизираща вана за крака

1 чаена лъжичка сол и 1 супена лъжица сода разтваряте в 2,5 литра топла вода. Дръжте краката си в разтвора в продължение на 15-20 минути, след ваната поставете крем за крака и направете масаж.

Тонизираща вана за крака

2 супени лъжици смес от билките:  коприва, жълт кантарион и лайка се заливат с  1 литър вряща вода. Продължителност  15-20 минути.

Успокояваща и укрепваща вана за крака

2 супени лъжици смес от лайка, ленено семе и хвой заливате с един литър вряща вода, ако е възможно добавете една супена лъжица морска сол на литър от отварата. Продължителност  15-20 минути.

Терапевтична вана за крака от невен

Цвят от невен (чаена лъжица), запарва се с един литър вряща вода. краката се потапят за 15-20 минути .Препоръчва се за премахване на износената кожа и драскотини.

Затопляща вана за крака

1 супена лъжица горчица на прах се разтваря в половин чаша топла вода и се залива с литър вряща вода. Продължителността на ваната е 30 минути. Краката през това време задължително трябва добре да се затоплят. След ваната се обуват топли чорапи.

Ваната за краката е добре да се направи вечерта, а може и през почивните дни, когато имате много свободно време. Тези процедури се съчетават добре с общата грижа за тялото.

Използвайте горните народни рецепти за вани и мазоли и повишете вашата грижа за крака. Всички използвани продукти са лесно достъпни и няма да струват колкото скъпите козметични продукти и терапии. Успех и постоянство…

0 comments:

Post a Comment