Втрисане и болки в цялото тяло - Грип

Wednesday, February 2, 2011


Грипните симптоми са известни на всички: отпадналост, главоболие, възпалено гърло, висока температура..... Какво друго може да се направи освен да се пие парацетамол? Вижте няколко натурални метода които ще облекчат грипните симптоми по най-безвредния начин за вашия организъм.

Антивирусни ароматни масла

Евкалиптовото масло и маслото от бял равнец са много ефикасни за облекчаване на началните грипни симптоми. Правете си инхалации с по 5 капки от тези две ароматни масла и още 5 капки от равенсара. Капнете няколко капки евкалиптово масло в чаша топла вода и я поставете в стаята, в която се намирате.

Чай след чай

Опитвайте различни комбинации:

  1. Лайка и градински чай - 1 с.л. от сместа се вари в 500 мл вода, след което престоява 30 минути и се пие на порции
  2. Кора от бяла върба, листа от подбел и овчарски босилек – 1 с.л. от сместа се залива с 500 мл вряла вода, захлупва се плътно и престоява 1 час. Прецежда се и се пие по половин чашка топла запарка няколко пъти през деня.
  3. Плодове малина, липов цвят, листа от подбел и анасон – всичко се смила, 1 с.л. от сместа се залива с чаша гореща вода, престоява 20 минути и се прецежда. Пие се преди лягане.

Изпробвайте тези съвети когато почуствате неразположение или началните грипни симптоми. Тези натурални продукти със сигурност ще ви помогнат да превъзмогнете опасния грип по-бързо и безболезнено. Тяхната консумация е безопасна за здравето и само ще подобри вашето здравословно състояние. Ако нямате наличните билки, то лесно и евтино може да ги закупите от всяка билкова аптека или специализиран магазин.

0 comments:

Post a Comment