9 Маски за Коса с Безцветна Къна

Friday, April 5, 2013



Укрепването и лечението на косата с безцветна къна дава винаги най-добри резултати.  Маска за коса с къна при редовна употреба укрепва косата, премахва пърхота и косопада, подхранва и заздравява. За по добри резултати към къната може да се добавят лайка, градински чай, невен, репей в зависимост от целта на лечението.

Билките се смилат в кафемелачка. Можете да експериментирате с маски, като добавите също етерични и растителни масла, витамини А, Е, нарязани билки и треви,димексид, глина и др. Димексид е лекарство, което прави клетъчната мембрана проницаема и маската с нейните полезни компоненти достигат целта по-бързо.
 
9 маски за коса с безцветна къна


1. Най-обикновена маска за коса - 100 грама къна + 300 мл вряща вода. Нанесете тази обикновена маска върху косата си от 30 минути до 1 час - под шапка. Това е така наречена топла маска, както всички следващи маски.

2. Маска с къна за косопад: 1 с.л кокосово масло или зехтин, 2 с.л. рициново масло, 1 с.л.безцветна къна, 5 капки от някое етерично масло за укрепване, 2 с.л зелена глина, 2 с.л.  билкова отвара или вряща вода. Разбъркайте хубаво всички съставки и нанесете на косата. Оставете за 1 час тази ефективна маска за коса с къна за косопад да действа, след това измийте с шампоан .

3. Маска за блясък и обем на косата: запарете къната и добавете 1 супена лъжица бадемово масло, 1 чаена лъжичка димексид , стойте час с маската, измийте с шампоан. Маската може да се направи и без добавяне на димексид .

4. Укрепваща маска за коса с къна: 150 грама безцветна къна , 2 жълтъка , 2 с.л масло от репей, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. ябълков оцет и 2 ч.л. мед. Запарваме в отвара с карамфилени листа или просто вряща вода. Карамфил се добавят за червен цвят. Тази маска с къна обхваща всички аспекти на грижата и лечението на косата: укрепва, подхранва, хидратира, придава блясък и обем. Така също е много подходяща против пърхот. Изплакнете с шампоан след 1-1,5 часа.

5. Маска за коса с къна и кисело мляко: 2 с.л. безцветна къна се заливат с 100 мл топло кисело мляко, оставете за 15 минути. Поставете маската върху корените на косата а след това я разнесете навсякъде. Оставете маската за 40 минути, измийте с шампоан. Резултат: укрепване, сила и блясък, които и най-модерните козметични продукти трудно ще ви дадат.

6. Маска за коса с къна за повече гъстота: 1 пакет къна, 2 с. л. лимонов сок, 2 жълтъка и нискомаслена извара. Гъстата маска нанесете върху косата за 40 минути. След това измийте с шампоан. Гъстотата на косата, блясък и укрепването са ви осигурени.


7. Маска за  хидратиране и възстановяване на суха и изтощена коса: заливате с вряща вода 2 супени лъжици безцветна къна, престоява 15 минути, след което добавете авокадо и 1 супена лъжица рициново масло. Измийте с шампоан след 1-1,5 часа.

8. За укрепване на мазната коса: запарвате пакет къна, добавете 2 супени лъжици  лимонов сок, 2 супени лъжици синя глина и 1 супена лъжица репейно или рициново масло. Оставете маската да действа от 40-60 минути. Измийте с шампоан.

9. Маска-шампоан за коса: Разбъркват се две части безцветна къна и 1 част коприва в зависимост от вашата нужда. На 2 супени лъжици от тази смес се добавят 2 супени лъжици  горчица на прах и заливате с топла вода. Маската се нанася на влажна коса за 7 минути като масажирате главата. Изплакнете без шампоан ,а с подкиселена с оцет вода. Тази маска-шампоан  с къна придава на косата обем и блясък.

Всички маски за коса с къна са много ефективни и тяхната редовна употреба ще подхрани, хидратира и придаде блясък и обем на косата със сигурност. Тяхното приготвяне е изключително лесно и всички продукти могат да бъдат намерени на достъпна цена. Възползвайте се от маски за коса с безцветна къна и върнете виталитета на вашата коса бързо и сигурно.

0 comments:

Post a Comment