Суха или влажна кашлица

Wednesday, February 2, 2011


Кашлицата е естествен рефлекс на организма, които се стреми да се освободи от микробите през дихателните пътища. Сухата кашлица може да се превърне за няколко дни във влажна и дори бронхит. Ето заради това тя трябва да бъде лекувана навреме, за да не се допуснат всякакви усложнения и проблеми.

Суха кашлица

Ароматно масло от кипарис

Капнете 2 капки върху малка бучка захар и я изсмучете. Ароматното масло от кипарис облекчава кашлицата и овлажнява сухото гърло.

Запарка от дросера(росянка)

Това дребно насекомоядно растение има силно отхрачващо, потогонно и антиспастично действие. Приготвя се запарка от 1 ц.л. билка и 500 мл вряла вода. Оставя се да изстине и след два часа се прецежда. Пие се три пъти на ден с малко мед.

Влажна кашлица

Студена инхалация с мащерка

Ароматното масло от мащерка има силно изразени антибактериални свойства. Капнете 1-2 капки върху чиста носна кърпичка и вдишайте аромата в продължение на 5-10 минути три пъти през деня.

Ароматен коктейл от джинджифил

Джинджифилът е идеално средство срещу грипни симптоми и кашлица. Пригответе чай от 500 мл вода, пресен джинджифил, щипка кардамон, щипка канела, 1 ч.л. зелен чай, мед и лимон на вкус. Първо се запарва зеленият чай, след това се прецежда и в него се слагат останалите продукти. Сместа се вари на тих огън 20 минути. Добавят се резени лимон и мед и се вари още 5 минути. Престоява 15 минути извън огъня, прецежда се и се пие.

Надяваме се тези съвети да ви помогнат да се отървете по-лесно от сухата и влажна кашлица. Приложете процедурите няколко пъти и успокояващият ефект със сигурност ще облекчи вашите страдания.

0 comments:

Post a Comment