10 продукта полезни за зрението

Sunday, February 6, 2011

Можете да поддържате здравето на очите си чрез подходяща диета. Както знаете, дълго излагане на слънце е вредно за очите ни. Също така, ако седите пред компютъра за дълго време, това също със сигурност ще доведе до болки в очите. Освен това пушенето и дима също влошават зрението. Всичко, което трябва, е сила на волята и здравословна храна.


Има изобилие от зеленчуци и плодове, които имат

положително влияние върху зрението. Ето списък на най-важните 10 неща, на продукти за очи ...

* Моркови: Витамин А е много добър за здравето на очите, тъй като съдържа бета-каротин антиоксидант, който помага да се поддържа един остър поглед. Моркови - правилният избор за попълването на витамин А в организма. С изключение на морковите, този витамин в достатъчни количества се съдържа и в зелето и марулята. Дефицитът на витамин А може да доведе до нощна слепота.

* Спанак: Спанакът предпазва очите от всякакви болести. В спанака се съдържа каротеноид, наречен лутеин. Той предпазва очите от катаракта.

* Плодове: Плодове като киви, портокали, боровинки са богати на витамин С. Както знаете, витамин С премахва от тялото свободните радикали, които могат да влошат зрението.

* Соеви храни: Соята съдържа незаменими мастни киселини, фитоестрогени, витамин Е и естествени противовъзпалителни вещества, които са полезни за очите. Соевите храни като соево мляко, соеви зърна, соево кисело мляко прекрасно подобряват зрението. Зехтин и зърнени храни също са добри за очите, поради наличието в тях на големи количества витамин Е.

* Чесън: Чесън - една прекрасна храна за възстановяване на ясен поглед. Той съдържа сяра, чийто положителните ефекти върху очите са добре известни. Лукът също е богат на сяра.

* Кайсии: В кайсията имам много витамин А, който предпазва очите от отрицателните свободните радикали. Те също съдържат каротеноиди, които подобряват зрението.

* Яйца: Ако сте фен на яйца, имате добри новини. Яйцата са много полезни за очите. В яйца, съдържащи сяра, лутеин, цистеин аминокиселини. Те също така защитават очите от катаракта.

* Сьомга и сардини: те имат много омега-3 мастни киселини, които имат положително влияние върху зрението. Рибата е основен източник на омега-3 мастни киселини.

* Броколи: Броколи не само подобрява зрението, но и защитават очите от катаракта. Броколите съдържат лутеин и са много полезни за добрата визия. В допълнение, лутеина защитава очите клетките от свободните радикали.

* Черният шоколад: Съдържа флавоноиди, които защитават кръвоносните съдове в окото. В резултат на това на роговицата става по-силен. Имайте предвид обаче, че този ефект дава само чист черен шоколад, без добавки.

0 comments:

Post a Comment