Бръчки - Как Да Се Справим С Тях?

Tuesday, February 22, 2011


Ах тези бръчки!!! Те са символ на стареенето и са във фокуса на почти всички реклами за грижа за кожата които може да гледате по телевизионния екран. Появата на всички видове линии и бръчки по лицето може да започне в края на двадесетте години на жената до началото на тридесетте години. Това са годините когато всеки вижда първите признаци, че вече не е тийнейджър. При по-младите жени наличието на бръчки е обикновено свързано с преждевременната дегенерация на колаген и еластин от вредното въздействие на слънцето. Времето обаче не прощава на никой и затова е важно да знаете как най-добре да се справите с бръчките и какви методи може да приложите срещу тях.

Третирайте бръчки

Тъй като причините за поява на бръчки са много, решенията на този проблем са също толкова многостранени. На първо място, един от най-лесните подходи за намаляване на бръчките е да се запази кожата овлажнена достатъчно дълъг период. Сухата кожа способства за появата и увеличаването на бръчките, особено в деликатната зона около очите. На последно място, може да използвате продукти
включващи ретиноиди, които имат доказано действие за увеличаване на колагена, които от своя страна намалява бръчките. Задължително се консултирайте със специалист които ще ви помогне да намерите точната формула и терапия. Друга добра идея е да допълните вашия режим за грижа за кожата с повече продукти, богати на антиоксиданти като зелен чай и екстракт от грозде, които предпазват кожата от по-нататъшно увреждане.

Какво можете да очаквате от бръчките?

След като бръчките си намерят удобно място върху кожата, то е почти невъзможно да се премахнат изцяло с локално лечение. Но ако сте бдителни и избягвате вредното въздействие на слънцето и се придържаме към последователна рутинна грижа за кожата, можете да очаквате тези досадни спътници в живота да стават все по-незабележими.

Как да се справим с бръчките?

В почти всеки козметичен салон се предлагат процедури насочени към намаляване на външния вид на всички видове бръчки. Хората със съвсем малки бръчки могат да започнат по-скромно с леко почистване с киселина или серия от микро дермабразио. По-тежките случаи могат да се възползват от неограничен брой процедури известни с това, че стимулират производството на колаген, като лазери и по-дълбоки пилинги.

И запомнете, че все пак много пъти бръчките Ви правят по-красиви и очарователни.

0 comments:

Post a Comment