5 съвета за предпазване от косопад и насърчаване на растежа на косата

Thursday, February 10, 2011


Ако редовно миете косата си или я третирате с различни продукти, то косата ви може потенциално да бъде увредена и дори възпрепятствана способността и да расте. Но с някои полезни съвети бихте могли да направите някои малки промени в грижата за косата. По този начин вие ще имате възможноста да избегнете косопада и даже неимоверно да увеличите растежа на косата. Не стоите безучастни, а помогнете на своята коса.


1. Ако използвате гелове ги измивайте веднага

Ако използвате за косата си гелове, восък, глина или други лепкави стилизиращи продукти, трябва да ги измие винаги преди да си легнете. Ако спите с глава здраво притиска към възглавницата, стилизиращи продукти могат лесно да проникнат в скалпа и да запушат порите. Стайлинг продуктите обикновено съдържат набор от химични вещества, които няма да направят новоразвиващите се косми на косата да здрави и еластични. Направете така, че винаги да си лягате с измита коса и така ще подпомогнете със сигурност растежа и блясъка на косата да бъдат на най-високо ниво.

2. Избягвайте шампоани които се продават в супермаркетите

Всички известни шампоани съдържат химикали, които никои не би искал да сложи на кожата си всеки божии ден, ако знаеше какво е това. Да погледнем в списъка на съставките на гърба на шампоана. Вие най-вероятно ще видите химично веществото "натриев сулфат", или някакъв вариант на това име. Дори и най-известните марки като Head&Shoulders, Pantene и много други реномирани произведители съдържат този химикал. Той както и много други химически агенти в шампоаните със сигурност ще увредят косата ви след ежедневна употреба.

3. Избягвайте плътно връзване на коса си назад

Връзването на косата плътно назад издърпва космите и постепенно корените на косата започват да израстват все по-близо до повърхността на скалпа. В крайна сметка те могат да растат толкова близо до повърхността, че космите ви трудно да се задържат на кожата и в крайна сметка да паднат. Космите в предната част на главата са най-уязвими и може да си имате много здравословни проблеми като хормонален косопад и др.

4. Избягвайте да сресвате косата си докато е мокра

Косата е по-уязвима и лесно уязвима когато е мокра. Най-добре е да подсушите косата си с кърпа и след това да я оставете да изсъхне естествено. Косата ви ще изсъхне по-бързо, ако не използвате четка. Ако използвате балсам не го втрийте в кожата на главата. Редовно трябва да се грижите за цъфтящите краища на вашите косми.

5. Стимулирай растежа на косата си като редовно я сресваш

Когато си миеш косата е добре да се използва твърда четка или гребен с достатъчно разстояние между гребените. Уверете се, че косата ви е напълно суха и енергично да си срешете косата като се стараете да масажирате и скалпа си, без да го наранявате естествено. Тази процедура ще увеличи кръвоснабдяването на скалпа и ще спомогне за доставянето на много необходими за растежа на косата вещества и витамини.

0 comments:

Post a Comment