Розово Масло За Грижа За Кожата

Friday, October 14, 2011



От древни времена розовото масло е известено терапевтичните си свойства. Произведено от листенцата на това красиво цвете и благодарение на своите антиейджинг свойства, етеричното розово масло е отличено за употреба козметично средство за лицето и кожата на цялото тяло. Много от тези средства под формата на различни маски и вани може да направите у дома.


Лосион за мазна кожа с розово масло

Мазната кожа на лицето може да доведе до много проблеми. Тя често се възпалява и появата н различни пъпки е най-малкия проблем които може да очаквате. Вярно е, че се смята, че този тип кожа стареене по-бавено, но това едва ли може да бъде добра утеха.

За мазна кожа е подходящ лосион с розово масло. За да се направи,просто смесете микс 100 гр. глицерол, 50 мл. етилов алкохол, 200 мл. вода и 10 гр. сушени розови листа. Може да добавите и 5 капки от розово масло за по-голям ефект. Почистете лицето си с този лосион сутрин и вечер.

Цитрусово-розов лосион е добро средство за премахване на грим от мазна кожа. За да се приготви смесете 50 мл сок от портокал и 10 мл сок от лимон. Добавете 20 гр. листа от мента и 40 гр листа от розмарин. Добавете към сместа 20 мл етилов алкохол и 50 мл розова вода. 10 мл екстракт от розово масло ще подсилят неимоверно много способностите на лосиона. Сместа се оставя в продължение на три дни и се съхранява в хладилника.

Маска за суха кожа с розово масло

При добри грижи сухата кожата може да изглежда доста добре. Опитайте се да хидратирате сухата кожа колкото може повече.За тази цел може да си приготвите маска за суха кожа с розово масло и ябълка. Смесват се две супени лъжици настъргани ябълки с една чаена лъжичка сметана и яйчен жълтък. Разбийте сместа с миксер и се добавете постепенно 10 мл розово масло. Тази маска се нанася на кожата за двадесет минути.

Крем за чувствителна кожа с розово масло

Чувствителната кожата реагира винаги на неблагоприятните атмосферни условия и козметични продукти и се нуждае от специално отношение. Що се отнася до този тип кожа са противопоказани продукти с минерално масло които лесно може да замените с крем на основата на пчелен восък. Ще трябва да се разтопи на водна баня 50 гр. пчелен восък и 60 гр. бадемово масло. Махнете сместа от котлона и започнете с добавянето на 10 мл розово масло. Подобно на повечето домашно приготвени кремове, този ползотворен микс трябва да се съхранява в хладилник.

Често срещан проблем на чувствителната кожа – видимите капиляри. В тази ситуация просто смесете десет милилитра от масло от жожоба и една капка розово масло. Третирайте с екстракта проблемното място и ще бъдете наистина изненадани от резултата.

Преди да използвате различна домашна козметика с розово масло се уверете, че не сте алергични към неговите компоненти. Използвайте природната сила на розовото масло за красива, мека и здрава кожа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ЗИМНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Какво можете да очаквате от бръчките?

1 comments:

Anonymous said...

az polzvam tochno ot tezi malki rozovi muskalcheta i ne priznavam nito nai skupite i markovi parfumi.obojavam rozovij aromat,deistva mi mn. relax.s pozdrav ot men.

Post a Comment