ЗИМНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Wednesday, January 26, 2011


Както знаете, Вашата кожа има нужда от повече грижи зимата, ако искате да съхраните нейната еластичност и красота. Студено е, разликата между температурата вън и вътре, у дома и в офиса, е голяма. Това не се отразява никак добре на кожата и затова тя се нуждае от специални грижи.

Колкото по-резки са промените от топло към студено и обратно, толкова по-лоши са последствията за кожата. Студът допълнително я изсушава и състарява.

ПОГАЛЕТЕ ЛИЦЕТО

Всъщност последствията за кожата от студа зависят от самата нея – колкото е по-суха, толкова е по-податлива на стрес. Затова, независимо дали е мазна, смесена или нормална, тя се нуждае от подхранване и защита от специални кремове и лосиони. Ако е суха и чувствителна, използвайте мазен предпазващ крем- така тя няма да усети нито студа, нито вятъра. Трябва да го нанесете 30-40 минути преди да излезете навън, за да има време кожата да го абсорбира.

Когато сте прекарали дълго време на открито, кожата има нужда от интензивно възстановяване с успокояващи, подхранващи и овлажняващи средства. Благоприятно въздействие оказват противовъзпалителните добавки(екстракт от гръцки орех, азулен, алое, D пантенол). Те намаляват зачервяванията, успокояват и овлажняват. Важно е, когато се приберете у дома, да хидратирате кожата. Добър омекотяващ и овлажняващ ефект има бадемовото масло.

ОМЕКОТЕТЕ УСТНИТЕ

Можете да предотвратите сухотата и напукването с хранителен балсам или крем за устни, богат на серамиди и растителни противовъзпалителни екстракти. Поне два пъти седмично сутрин и вечер правете на устните маска от хранителен крем. Масажирайте ги внимателно с мека четка, са да почистите мъртвите клетки по възможно най-добрият начин.

ВАНА – ДА, НО НЕ ГОРЕЩА

Ако обичате да вземате вана, не оставяйте във водата повече от 10-15 минути, при температура не по-висока от 38-39 градуса. По-добре вземете душ. След всяка водна процедура нанасяйте овлажняващи и подхранващи лосиони

НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ КРАКАТА

Когато се приберете у дома задължително ги затопляйте. След една отпускаща вана с ароматни масла и билки нанесете балсам, съдържащ алантоин, глицерин и пантенол, като масажирате нежно.

Надяваме се тези съвети да Ви помогнат да полагате по-добра грижа за кожата през студените зимни месеци. Спазвайте процедурите редовно и ще съумеете да запазите блясъка и еластичността на Вашата кожа и през най-неблагоприятния период от годината.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА МЕДА.

ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПИЕМ КАФЕ ПРЕДИ СПОРТ.

0 comments:

Post a Comment